Vesti

Предавање професора Брајана Лајтера – “Why Tolerate Religion”
Предавање ће се одржати у понедељак, 17. октобра 2016. године у 12 часова у просторијама Центра за студије САД (слушаоница 13) и отворено је за заинтересовану јавност.
Patrijarh Irinej: Dolazak pape u Srbiju ne bi bio štetan
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas da je SPC zahvalna što Vatikan nije priznao Kosovo i da dolazak pape u Srbiju ne bi bio štetan, ali da poziv papi nije upućen iz SPC već ga je uputila država.
Papa Franja: Preobraćanje pravoslavaca je veliki greh
Katolici ne smeju da pokušavaju da preobrate pravoslavce, poručio je papa Franja u Tbilisiju, prilikom susreta s predstavnicima katoličke zajednice u Gruziji.
6 razloga zbog kojih vernici postaju ateisti
6 razloga zbog kojih vernici postaju ateisti
Islamska zajednica Srbije čestitala Kurban-bajram
Islamska zajednica Srbije (IZS) uputila je svim muslimanima čestitke povodom praznika Kurban-bajrama, koji počinje sutra i obeležava se u naredna četiri dana.
Majka Tereza je zvanično postala svetica
Majka Tereza je zvanično postala svetica.
Pariz promoviše „francuski islam”
Nova fondacija školovaće teologe koji će se suprotstaviti radikalnom islamu. – Proterano osamdeset imama i zatvoreno dvadesetak džamija.
Elektronska Biblija kojom je Srpska crkva ušla u 21. vek
Projekat koji su 2000. osmislili ekonomista Milutin Lilić i Slobodan Jovanović u najnovijoj verziji prezentuje Sveto pismo na 35 jezika i sve to na jednom kompakt- disku.
Šta se dešavalo na Saboru u Kritu: Dnevnički zapisi vladike Maksima
Kao i tokom celokupne istorije Crkve, geopolitika ne može da ne igra ulogu, ali ona ovog puta nije odnela prevagu. Dijaspora je i problem i blagoslov, ona predstavlja stanje krize, izmeštenosti iz centra. No, Crkva i postoji da bi sabirala rasejanu decu Božiju. Pravi patriotizam ne treba mešati sa sirovim nacionalizmom. Činjenica je da Vaseljenska patrijaršija danas ima manji primat nego ikada u istoriji. Sveden je na minimum. Treba li i taj minimum da ukinemo? To je sve
Crkva se ne nameće silom ni politikom
Učešće SPC na Saboru na Kritu neće poremetiti odnose s Ruskom crkvom.